RECEPTY

Velikonoční cop

Velikonoční cop

Jemný kynutý koláč plný chutných náplní.

recept,fotorecept,droždí čerstvé,mouka hladká,mouka polohrubá,krém oříškově-kakaový,ořechy vlašské,Koláče,Velikonoční recepty

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový100gramů
cukr moučkový3polévkové lžíce
cukr moučkový70gramů
droždí čerstvé42gramů
krém oříškově-kakaový250gramů
mléko2decilitry
mléko50mililitrů
mouka hladká250gramů
mouka polohrubá250gramů
mák mletý150gramů
máslo150gramů
ořechy vlašské100gramů
sůl-
vejce slepičí1kus
voda2polévkové lžíce

 

Recept

1. 

droždí čerstvé 42 gramů  mléko 2 decilitry  mouka hladká 250 gramů  mouka polohrubá 250 gramů  cukr moučkový 70 gramů  sůl  vejce slepičí 1 kus  máslo 150 gramů

Mléko trochu zahřejeme, nalijeme do rozdrobených kvasnic, přidáme 1 čajovou lžičku cukru a 1 čajovou lžičku mouky a necháme vzejít kvásek. Do hlubší nádoby nasypeme obě mouky, přidáme cukr, špetku soli, vejce a rozpuštěné máslo. Přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.

2. 

krém oříškově-kakaový 250 gramů  mák mletý 150 gramů  mléko 50 mililitrů  cukr krystalový 100 gramů  ořechy vlašské 100 gramů

Oříškovo-nugátový krém: hotový výrobek. Maková náplň: mák umeleme (nejsnadněji v mlýnku na kávu). Mléko přivedeme do varu a vlijeme do máku, zamícháme. Přidáme cukr a znovu dobře vymícháme. Ořechy: nožem na prkénku nasekáme.

3. 

Těsto rozválíme na dobře pomoučeném vále do tvaru obdélníku. Těsto je jemné a křehké, proto s ním pracujeme opatrně, aby se netrhalo. Po délce ho překrojíme na poloviny.

4. 

Na jednu polovinu rozetřeme makovou nádivku. Na druhou polovinu oříškovo-nugátový krém, který posypeme ořechy.

5. 

Okraje každého těsta zvlášť spojíme tak, aby nám vznikly dva samostané obdélníky.

6. 

Opatrným překládáním plněných těst vytvoříme jednoduchý cop.

7. 

voda 2 polévkové lžíce  cukr moučkový 3 polévkové lžíce

Cop přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Na vrchní části ho jemně nožíkem na několika místech nařízneme. Ve vodě rozpustíme cukr a tímto roztokem potřeme koláč před pečením.

8. 

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 175 °C cca 40 minut. Po vychladnutí koláč uskladníme v uzavřené nádobě, aby neoschnul.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie