RECEPTY

Velikonoční Jidáše

Velikonoční Jidáše

Jidáše jsou velmi oblíbené sladké velikonoční pečivo, které je známo již po několik staletí.

recept,fotorecept,droždí čerstvé,mouka hladká,Koláče,Velikonoční recepty,Recepty české kuchyně

Koláče

Recepty české kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

citronová kůra1čajová lžička
cukr krystalový55gramů
cukr vanilkový20gramů
droždí čerstvé42gramů
mléko250mililitrů
mouka hladká500gramů
máslo150gramů
sůl-
vaječný žloutek2kusy
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

mléko 250 mililitrů  droždí čerstvé 42 gramů  cukr krystalový 55 gramů

Kvásek připravíme vmícháním 1 PL cukru a droždí do 100 ml vlažného mléka.

2. 

mouka hladká 500 gramů  máslo 150 gramů  vaječný žloutek 2 kusy  citronová kůra 1 čajová lžička  sůl  cukr vanilkový 20 gramů

Těsto připravíme smícháním mouky, másla, citronové kůry, vanilkového cukru, zbytku mléka a krystalového cukru. Přidáme žloutky a špetku soli.

3. 

Těsto pořádně promícháme a vypracujeme. Necháme ho kynout v teple cca 30 minut.

4. 

Těsto rozdělíme na 10 kousků, z každého vypracujeme váleček a stočíme do copu, spirály nebo zauzlujeme.

5. 

vejce slepičí 1 kus

Na plech položíme pečící papír, položíme na něj jidáše. Potřeme je rozšlehaným vejcem. Některé můžeme posypat mákem. Pečeme na 180 C cca 20 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie