RECEPTY

Vdolky s borůvkovou omáčkou

Vdolky s borůvkovou omáčkou

Sněhově nadýchané vdolky s borůvkovou omáčkou.

recept,fotorecept,borůvkový kompot,povidla z lesního ovoce,skořice mletá,Sladká jídla

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

7

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Sladká jídla  

 

Ingredience

Ingredience

Zlatý klas½balení
borůvkový kompot280gramů
cukr moučkový-
cukr vanilkový3balení
kypřicí prášek do pečiva½balení
mléko¼litru
mouka hladká160gramů
máslo30gramů
olej slunečnicový-
povidla z lesního ovoce160gramů
skořice mletá-
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. Příprava těsta

vejce slepičí 2 kusy  mouka hladká 160 gramů  mléko ¼ litru  cukr vanilkový 1 balení  kypřicí prášek do pečiva ½ balení

V misce vyšleháme dva žloutky s vanilkovým cukrem. Pak přidáme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Ze dvou bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do připraveného těsta.

2. Pečení

olej slunečnicový

Rozehřátou pánev vymažeme rozpuštěným máslem nebo olejem. Postupně pečeme vdolky dozlatova.

3. Příprava omáčky

borůvkový kompot 280 gramů  povidla z lesního ovoce 160 gramů  máslo 30 gramů  cukr vanilkový 2 balení  skořice mletá  Zlatý klas ½ balení

Do hrnku vlijeme borůvkový kompot i se šťávou, přidáme máslo, vanilkový cukr, skořici, povidla a přivedeme k varu. Aby nám omáčka zhoustla, postupně přidáváme Zlatý klas, dobře rozmícháme. Když omáčka zhoustne, odstavíme.

4. 

cukr moučkový

Vdolky poprášíme cukrem, přelijeme omáčkou z borůvek a podáváme. Dobrou chuť.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit