RECEPTY

Vánoční rýžový koláč

Vánoční rýžový koláč

Oblíbený rýžový nákyp tentokrát se všemi chutěmi Vánoc.

recept,fotorecept,mák mletý,ořechy vlašské mleté,ořechy vlašské mleté,jablka,skořice mletá,rýže kulatozrnná,Sladká jídla,Vánoční recepty,Bezlepkové

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový120gramů
cukr moučkový50gramů
cukr vanilkový15gramů
jablka600gramů
mléko1.2litru
mák mletý50gramů
máslo80gramů
máslo-
ořechy vlašské mleté50gramů
ořechy vlašské mleté-
rozinky50gramů
rýže kulatozrnná300gramů
skořice mletá1čajová lžička
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy

 

Recept

1. 

rýže kulatozrnná 300 gramů  mléko 1.2 litru  cukr vanilkový 15 gramů

Rýži uvaříme v mléce s vanilkovým cukrem. Necháme vychladit.

2. 

máslo 80 gramů  cukr krystalový 120 gramů  vaječný žloutek 4 kusy

Máslo utřeme s cukrem, přimícháme žloutky.

3. 

Do máslovo-vaječné směsi vmícháme rýži.

4. 

mák mletý 50 gramů

Rýžovou směs rozdělíme na třetiny. Do první třetiny vmícháme mák.

5. 

ořechy vlašské mleté 50 gramů  rozinky 50 gramů  máslo

Do druhé mleté ořechy a do třetí umyté rozinky. Hlubokou zapékací formu vymažeme máslem a rovnoměrně do ní rozložíme makovou rýži.

6. 

jablka 600 gramů  cukr moučkový 30 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička

Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smícháme je s cukrem a skořicí.

7. 

Polovinu jablek rozložíme na makovou rýži.

8. 

Na jablka naneseme rýži s rozinkami.

9. 

Na rozinkovou rýži dáme druhou polovinu jablek a nakonec rovnoměrně rozložíme i ořechovou rýži. Pečeme zakryté v troubě při 180 °C asi 40 minut.

10. 

vaječný bílek 4 kusy  cukr moučkový 20 gramů

Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme cukr a sníh natřeme na horký nákyp.

11. 

ořechy vlašské mleté

Posypeme ořechy...

12. 

... a dáme na 10-15 minut zlehka zapéct.

13. 

Podáváme mírně teplé. Podle chuti můžeme porce přelít malinovou ovocnou šťávou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie