RECEPTY

Vánoční zelňačka

Vánoční zelňačka

Vánoční zelňačka- kapustnice by měla být řidší, měla by plnit roli jakéhosi předkrmu před štědrovečerní hostinou. I když její uvařené množství svádí ke skonzumování plného talíře, myslete na to, že je ještě lepší druhý den, když chvíli postojí :)

recept,fotorecept,vepřová plec,zelí kvašené,švestky sušené,houby sušené,klobása vepřová vánoční,Masové polévky,Vánoční recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové

Masové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule200gramů
houby sušené50gramů
klobása vepřová vánoční400gramů
paprika červená mletá2čajové lžičky
sádlo2polévkové lžíce
sůl1čajová lžička
vepřová plec400gramů
voda2litry
zelí kvašené1.5kilogram
švestky sušené8

 

Recept

1. Příprava masového základu

sádlo 2 polévkové lžíce  cibule 200 gramů  vepřová plec 400 gramů  sůl 1 čajová lžička  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  voda 2 litry

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a podusíme na vepřovém sádle. Maso omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli. Když se maso zatáhne, přidáme sůl, mletou červenou papriku a podlijeme ho vodou. Přivedeme do varu a dále na mírném ohni pod pokličkou vaříme cca 40 minut.

2. Kysané zelí

zelí kvašené 1.5 kilogram  švestky sušené 8 ks  houby sušené 50 gramů  voda  klobása vepřová vánoční 400 gramů

K masu přidáme kysané zelí s větším množstvím zelné vody v obsahu balení, švestky, houby a klobásku v celku. Podle potřeby, hustoty polévky a její kyselosti můžeme přidat vodu. Vaříme 15 minut.

3. 

Z kapustnice vyndáme klobásu, nakrájíme ji na kolečka, která vrátíme zpět do celého obsahu polévky a zamícháme. Podáváme s vánočkou.

4. 

Servírujeme

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie