RECEPTY

Vánoční čočka se zelím a houbami

Vánoční čočka se zelím a houbami

Jednoduchá vánoční polévka, která v sobě nese chuť oblíbeného kysaného zelí, čočky a čerstvých hub.

recept,fotorecept,zelí kvašené,žampiony,čočka sterilovaná,Luštěninové polévky,Vánoční recepty

Luštěninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

jogurt bílý 3,5% tuku170gramů
mouka hladká30gramů
nálev z kysaného zelí250mililitrů
paprika červená mletá1čajová lžička
sůl1čajová lžička
voda750mililitrů
zelí kvašené150gramů
česnek2stroužky
čočka sterilovaná250gramů
žampiony100gramů

 

Recept

1. 

zelí kvašené 150 gramů  nálev z kysaného zelí 250 mililitrů  voda 750 mililitrů  paprika červená mletá 1 čajová lžička  sůl 1 čajová lžička

Do hrnce vložíme zelí, přilijeme zelnou vodu a vodu, přidáme papriku, sůl a uvedeme do varu.

2. 

žampiony 100 gramů

Očistíme, omyjeme a na plátky nakrájíme žampiony. Přidáme je do polévky a 20 minut vaříme.

3. 

čočka sterilovaná 250 gramů

Přimícháme uvařenou čočku.

4. 

jogurt bílý 3,5% tuku 170 gramů  mouka hladká 30 gramů

V jogurtu rozmícháme mouku.

5. 

česnek 2 stroužky

Jogurt s moukou přidáme do polévky spolu s očištěným a prolisovaným česnekem a provaříme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie