RECEPTY

Vanilková Panna Cotta

Vanilková Panna Cotta

Tradiční italský krémový dezert.

recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),vanilkový lusk,želatinový ztužovač,Zákusky,Recepty italské kuchyně,Bezlepkové

Zákusky

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový4.5polévkové lžíce
maliny100gramů
mléko200mililitrů
olej olivový-
smetana ke šlehání (30-33% tuku)600mililitrů
vanilkový lusk1kus
želatinový ztužovač150gramů

 

Recept

1. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 600 mililitrů  mléko 200 mililitrů  cukr moučkový 4 polévkové lžíce

Smetanu a cukr dáme vařit v hrnci na střední teplotě.

2. 

vanilkový lusk 1 kus

Vanilkový lusk podélně překrojíme a nožem seškrábneme vnitřní obsah se semínky.

3. 

Semínka vanilky přimícháme do hrnce. Směs přivedeme k varu a můžeme odstavit.

4. 

želatinový ztužovač 150 gramů

Želatinu si připravíme podle návodu.

5. 

Želatinu vmícháme do směsi v hrnci, dokud je ještě teplá.

6. 

olej olivový

Na kousek papírového kuchyňského ubrousky si kápneme olej a vymažeme jím formy, v nichž bude panna cotta chladnout. Je to vhodné jen pokud plánujete výsledný produkt podávat vyklopený na talíři.

7. 

Naplníme formy. Můžeme použít keramiku, sklenice, talíře a pod.

8. Horké maliny

maliny 100 gramů  cukr moučkový ½ polévkové lžíce

Na ozdobení a kontrast chuti můžeme použít horké maliny, převařené s cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie