RECEPTY

Vaječno-likérová bábovka

Vaječno-likérová bábovka

Recept na jemnou sladkou bábovku s kousky čokolády.

recept,fotorecept,cukr moučkový,máslo,máslo,vaječný likér,čokoláda na vaření,mouka hladká,Bábovky

Bábovky

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Bábovky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový200gramů
cukr vanilkový10gramů
kypřicí prášek do pečiva15gramů
mouka hladká250gramů
mouka polohrubá-
máslo250gramů
máslo-
vaječný bílek4kusy
vaječný likér250mililitrů
vaječný žloutek4kusy
čokoláda na vaření200gramů

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 200 gramů  máslo 250 gramů  cukr vanilkový 10 gramů

Žloutky utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem do hladka.

2. 

vaječný likér 250 mililitrů

Přimícháme vaječný likér.

3. 

vaječný bílek 4 kusy  čokoláda na vaření 200 gramů  kypřicí prášek do pečiva 15 gramů  mouka hladká 250 gramů

Z bílků ušleháme tuhý sníh, čokoládu nadrobno nasekáme a mouku smícháme s kypřícím práškem.

4. 

K likérovému základu vmícháme mouku a čokoládu.

5. 

Zlehka přimícháme sníh z bílků.

6. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme při teplotě 180 °C 45 minut.

7. 

Po upečení necháme bábovku ve formě 15 minut odstát, pak ji vyklopíme a necháme vychladnout.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie