RECEPTY

Uzený hovězí jazyk v sýrovo-česnekovém těstíčku

Uzený hovězí jazyk v sýrovo-česnekovém těstíčku

recept,fotorecept,hovězí jazyk uzený,sýr tvrdý,česnek,Hovězí maso

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

hovězí jazyk uzený1500gramů
mléko50mililitrů
mouka hladká80gramů
olej řepkový100mililitrů
sýr tvrdý100gramů
vejce slepičí2kusy
česnek3stroužky

 

Recept

1. Vaření hovězího jazyka

hovězí jazyk uzený 1500 gramů

Čerstvý uzený hovězí jazyk dobře omyjeme a ve vodě vaříme 80 minut doměkka. Uvařený na chvíli vložíme do studené vody, pak ho vyndáme, oloupeme. Část jazyka asi 700 g nakrájíme na plátky silné asi třičtvrtě cm.

2. Přéprava těstíčka

sýr tvrdý 100 gramů  mouka hladká 80 gramů  vejce slepičí 2 kusy  mléko 50 mililitrů  česnek 3 stroužky

Těstíčko připravíme smícháním vejce, mouky, mléka, nastrouhaného sýra a rozmačkaného česneku. Mouky dáme tolik, aby bylo těstíčko dost husté a nestékalo z řízků.

3. 

olej řepkový 100 mililitrů

Řízky obalíme v těstíčku a na oleji usmažíme.

4. 

Podáváme s opékanými bramborami, bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie