RECEPTY

Úhrabky

Úhrabky

Tradiční lahůdka našich babiček a prababiček. Toto syté jídlo bylo na jídelním lístku hlavně v období zimy, když byly už ve sklepě uskladněné brambory a cibule, v soudku kvašené zelí a ve spíži kus dobré slaniny ze zabijačky.

recept,fotorecept,brambory,slanina prorostlá,zelí kvašené,Vepřové maso,Recepty slovenské kuchyně,Bezlaktózové

Vepřové maso

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

brambory800gramů
cibule250gramů
mouka polohrubá120gramů
slanina prorostlá200gramů
sádlo15gramů
sůl-
voda-
zelí kvašené400gramů

 

Recept

1. 

brambory 800 gramů

Polovinu brambor omyjeme, uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.

2. 

Druhou polovinu brambor oloupeme, omyjeme a nastrouháme.

3. 

mouka polohrubá 120 gramů

K nastrouhaným bramborám přidáme mouku, dobře promícháme ...

4. 

voda  sůl

... a v horké osolené vodě uvaříme halušky. Scedíme je, rychle propláchneme vodou a vložíme do hlubšího hrnce, zakryjeme.

5. 

slanina prorostlá 200 gramů  sádlo 15 gramů

Prorostlou slaninu nakrájíme a s trochou sádla opečeme.

6. 

cibule 250 gramů

Cibuli oloupeme a nakrájíme. Z hrnce vyndáme osmaženou slaninu a do výpeku nasypeme cibuli. Smažíme dozlatova.

7. 

zelí kvašené 400 gramů

K cibuli přidáme zelí a krátce podusíme.

8. 

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a pokrájíme na kolečka, případně protlačíme přes kolečko na přípravu bramborového salátu.

9. 

Dušenoé zelí zamícháme s haluškami ...

10. 

... a přimícháme připravené brambory.

11. 

Podáváme s osmaženou slaninou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit