RECEPTY

Tvarohový zákusek s rebarborou

Tvarohový zákusek s rebarborou

Lehký a osvěžující zákusek s křehkým těstem, sladkým tvarohem a osvěžující rebarborou.

recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,rebarbora,smetana kyselá (14-18% tuku),Zákusky,

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citronová kůra-
cukr krystalový50gramů
cukr krystalový10polévkových lžic
mouka hladká250gramů
máslo100gramů
rebarbora500gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)250mililitrů
sůl¼čajové lžičky
tvaroh hrudkový500gramů
vaječný bílek2kusy
vejce slepičí2kusy
škrob kukuřičný60gramů

 

Recept

1. Příprava těsta

mouka hladká 250 gramů  vejce slepičí 2 kusy  máslo 100 gramů  cukr krystalový 50 gramů  sůl ¼ čajové lžičky

Z mouky, másla, vajec, cukru a špetky soli vymícháme těsto.

2. 

Těsto odložíme na půl hodiny do ledničky.

3. 

vaječný bílek 2 kusy  cukr krystalový 1 polévková lžíce

Z vaječných žloutků a cukru vyšleháme hustý sníh.

4. 

tvaroh hrudkový 500 gramů  cukr krystalový 5 polévkových lžic  citronová kůra  škrob kukuřičný 60 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů

Tvaroh, smetanu, cukr, citronovou kůru a škrob smícháme. Na závěr přimícháme opatrně sníh.

5. 

Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem.

6. 

Těsto vyválíme na tloušťku asi 0,5 cm do tvaru pekáče.

7. 

Těsto vložíme do pekáče a prsty roztáhneme i po bocích.

8. 

Nalijeme krémovou směs.

9. 

rebarbora 500 gramů  cukr krystalový 4 polévkové lžíce

Na povrch rozložíme tenké plátky oloupané rebarbory a zasypeme cukrem.

10. 

Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C 60-80 minut, dokud se těsto nezbarví dozlatova. Prvních 40 minut by mělo být těsto přikryté.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie