Tvarohový zákusek s rebarborou
Lehký a osvěžující zákusek s křehkým těstem, sladkým tvarohem a osvěžující rebarborou.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,rebarbora,smetana kyselá (14-18% tuku),Zákusky,
Zákusky
Ingredience
Ingredience
citronová kůra | - | ||
cukr krystalový | 50 | gramů | |
cukr krystalový | 10 | polévkových lžic | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
rebarbora | 500 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
tvaroh hrudkový | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
škrob kukuřičný | 60 | gramů |
Recept
1. Příprava těsta
mouka hladká 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • máslo 100 gramů • cukr krystalový 50 gramů • sůl ¼ čajové lžičky
Z mouky, másla, vajec, cukru a špetky soli vymícháme těsto.
2.
Těsto odložíme na půl hodiny do ledničky.
3.
vaječný bílek 2 kusy • cukr krystalový 1 polévková lžíce
Z vaječných žloutků a cukru vyšleháme hustý sníh.
4.
tvaroh hrudkový 500 gramů • cukr krystalový 5 polévkových lžic • citronová kůra • škrob kukuřičný 60 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů
Tvaroh, smetanu, cukr, citronovou kůru a škrob smícháme. Na závěr přimícháme opatrně sníh.
5.
Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem.
6.
Těsto vyválíme na tloušťku asi 0,5 cm do tvaru pekáče.
7.
Těsto vložíme do pekáče a prsty roztáhneme i po bocích.
8.
Nalijeme krémovou směs.
9.
rebarbora 500 gramů • cukr krystalový 4 polévkové lžíce
Na povrch rozložíme tenké plátky oloupané rebarbory a zasypeme cukrem.
10.
Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C 60-80 minut, dokud se těsto nezbarví dozlatova. Prvních 40 minut by mělo být těsto přikryté.
Dobrou chuť!