Tvarohový zákusek s broskvemi
Lehký a osvěžující zákusek s křehkým těstem, sladkým tvarohem a broskvemi.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,smetana kyselá (14-18% tuku),broskev,Zákusky
Zákusky
Ingredience
Ingredience
broskev | 500 | gramů | |
citronová kůra | - | ||
cukr krystalový | 50 | gramů | |
cukr krystalový | 6 | polévkových lžic | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
tvaroh hrudkový | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
škrob kukuřičný | 50 | gramů |
Recept
1.
mouka hladká 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • máslo 100 gramů • cukr krystalový 50 gramů • sůl ¼ čajové lžičky
Z mouky, másla, vajec, cukru a špetky soli vymícháme těsto, které necháme ještě odležet půl hodiny v ledničce.
2.
tvaroh hrudkový 500 gramů • cukr krystalový 5 polévkových lžic • škrob kukuřičný 50 gramů • citronová kůra • smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů • vaječný žloutek 2 kusy
Tvaroh, žloutky, smetanu, cukr, citronovou kůru a škrob smícháme.
3.
vaječný bílek 2 kusy • cukr krystalový 1 polévková lžíce
Jemně přimícháme sníh, který si vyšleháme z vaječných bílků a cukru.
4.
Těsto vložíme do pekáče a prsty roztáhneme i po bocích.
5.
Nalijeme tvarohovou směs.
7.
Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 60 minut, dokud se těsto nezbarví dozlatova.
Dobrou chuť!