RECEPTY

Tvarohový velikonoční mazanec

Tvarohový velikonoční mazanec

Jemný chutný koláč vhodný na pečení kdykoli během roku, nejen na svátky.

recept,fotorecept,kandované ovoce mix,mouka polohrubá,tvaroh jemný měkký,Koláče,Velikonoční recepty

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový80gramů
cukr vanilkový-
kandované ovoce mix50gramů
kypřicí prášek do pečiva1balení
mandlové lupínky2polévkové lžíce
mouka polohrubá250gramů
máslo80gramů
rozinky50gramů
rum2polévkové lžíce
tvaroh jemný měkký250gramů
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

máslo 80 gramů  tvaroh jemný měkký 250 gramů

Změklé máslo utřeme s tvarohem.

2. 

vejce slepičí 2 kusy

Přidáme 2/3 rozšlehaných vajec. 1/3 si necháme na potření. Vejce dohladka vmícháme do tvarohu.

3. 

cukr moučkový 80 gramů  mouka polohrubá 250 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 balení

Přisypeme cukr, mouku s práškem do pečiva a vypracujeme tužší těsto.

4. 

rozinky 50 gramů  kandované ovoce mix 50 gramů  rum 2 polévkové lžíce

Přidáme umyté, ve vodě předem namočené a scezené rozinky a nadrobno nakrájené kandované ovoce. Dobře promícháme a vytvoříme bochník. Rozinky můžeme podle chuti namočit i do rumu.

5. 

Bochník položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ho 15-20 minut odpočívat.

6. 

mandlové lupínky 2 polévkové lžíce

Pak bochník potřeme odloženým vajíčkem, posypeme mandlemi a uprostřed do kříže jemně nařízneme.

7. 

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C 50-60 minut. Asi po 40 minutách pečení ho přikryjeme alobalem, aby nám příliš rychle netmavnul.

8. 

cukr vanilkový

Upečený můžeme přes střed jemně pocukrovat a necháme ho dobře vychladnout.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit