RECEPTY

Tvarohový pohár s jahodami

Tvarohový pohár s jahodami

Jahody ochucené skořicí a kořením na peřince ze smetany a tvarohu.

recept,fotorecept,jahody,jahody,smetana ke šlehání (30-33% tuku),tvaroh měkký,Dezerty v sklenici,Bezlepkové

Dezerty v sklenici

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1polévková lžíce
cukr vanilkový1polévková lžíce
jahody250gramů
jahody2kusy
máslo20gramů
pepř černý mletý¼čajové lžičky
pistácie25gramů
skořice mletá¼čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
tvaroh měkký250gramů

 

Recept

1. 

jahody 250 gramů

Jahody pokrájíme na menší kousky.

2. 

máslo 20 gramů  pistácie 20 gramů

Na menší pánvi rozpustíme máslo a krátce opečeme nahrubo rozkrájené pistácie.

3. 

Přidáme jahody a promícháme

4. 

skořice mletá ¼ čajové lžičky

Posypeme rovnoměrně skořicí a promícháme.

5. 

pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Přidáme koření a mícháme dokud uvolněná šťáva z jahod mírně zhoustne. Přibližně 5 minut.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů

Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.

7. 

cukr vanilkový 1 polévková lžíce  cukr krystalový 1 polévková lžíce  tvaroh měkký 250 gramů

Přidáme cukr a tvaroh. Mícháme až se cukr zcela rozpustí a vznikne hladký jemný krém.

8. 

Na dno sklenic, nebo misek, rozdělíme krém.

9. 

pistácie 5 gramů  jahody 2 kusy

Na vrstvu krému dáme dobře vychladlou jahodovou směs. Ozdobíme trochou krému, drcenými pistáciemi a jahodou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie