Tvarohovo-jablečná žemlovka
Mlsný oběd.
recept,fotorecept,jablka,tvaroh měkký,Sladká jídla
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
citron | ½ | kusu | |
cukr krystalový | 8 | polévkových lžic | |
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
jablka | 800 | gramů | |
mléko | ½ | litru | |
máslo | - | ||
rohlík bílý | 8 | ||
rozinky | 50 | gramů | |
skořice mletá | 2 | čajové lžičky | |
tvaroh měkký | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
vločky ovesné | - |
Recept
1.
jablka 800 gramů • citron ½ kusu
Jablka omyjeme, překrojíme na čtvrtiny, odstraníme jadřince a každou čtvrtinu jablka nakrájíme na plátky. Pokapeme je šťávou z poloviny citronu.
2.
rohlík bílý 8 ks • cukr krystalový 8 polévkových lžic
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Vložíme je do hlubší mísy, přidáme jablka, cukr a vše dobře promícháme.
3.
rozinky 50 gramů • tvaroh měkký 500 gramů • cukr vanilkový 20 gramů • máslo • vločky ovesné • mléko ½ litru • vejce slepičí 4 kusy • skořice mletá 2 čajové lžičky
Rozinky opláchneme ve vodě a na chvíli je necháme ve vodě namočené. Vodu slijeme, přidáme je do tvarohu spolu s vanilkovým cukrem. Rozmícháme. V mléce rozmícháme vejce a skořici. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme ho ovesnými vločkami.
4.
Do připraveného pekáče rovnoměrně rozvrstvíme polovinu připravené směsi z jablek, rohlíků a cukru. Na tuto vrstvu rozetřeme tvaroh.
5.
Tvaroh zakryjeme druhou polovinou jablečno-rohlíkové směsi. Mléčným nálevem zalijeme obsah pekáče a směs jemně přitlačíme. Zakryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na středním stupni 40 minut. Odkryjeme a 10 minut dopékáme.
6.
Podáváme teplé.
Dobrou chuť!