RECEPTY

Tvarohovo-jablečná žemlovka

Tvarohovo-jablečná žemlovka

Mlsný oběd.

recept,fotorecept,jablka,tvaroh měkký,Sladká jídla

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citron½kusu
cukr krystalový8polévkových lžic
cukr vanilkový20gramů
jablka800gramů
mléko½litru
máslo-
rohlík bílý8
rozinky50gramů
skořice mletá2čajové lžičky
tvaroh měkký500gramů
vejce slepičí4kusy
vločky ovesné-

 

Recept

1. 

jablka 800 gramů  citron ½ kusu

Jablka omyjeme, překrojíme na čtvrtiny, odstraníme jadřince a každou čtvrtinu jablka nakrájíme na plátky. Pokapeme je šťávou z poloviny citronu.

2. 

rohlík bílý 8 ks  cukr krystalový 8 polévkových lžic

Rohlíky nakrájíme na kolečka. Vložíme je do hlubší mísy, přidáme jablka, cukr a vše dobře promícháme.

3. 

rozinky 50 gramů  tvaroh měkký 500 gramů  cukr vanilkový 20 gramů  máslo  vločky ovesné  mléko ½ litru  vejce slepičí 4 kusy  skořice mletá 2 čajové lžičky

Rozinky opláchneme ve vodě a na chvíli je necháme ve vodě namočené. Vodu slijeme, přidáme je do tvarohu spolu s vanilkovým cukrem. Rozmícháme. V mléce rozmícháme vejce a skořici. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme ho ovesnými vločkami.

4. 

Do připraveného pekáče rovnoměrně rozvrstvíme polovinu připravené směsi z jablek, rohlíků a cukru. Na tuto vrstvu rozetřeme tvaroh.

5. 

Tvaroh zakryjeme druhou polovinou jablečno-rohlíkové směsi. Mléčným nálevem zalijeme obsah pekáče a směs jemně přitlačíme. Zakryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na středním stupni 40 minut. Odkryjeme a 10 minut dopékáme.

6. 

Podáváme teplé.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie