RECEPTY

Tvarohovo-švestkový koláč

Tvarohovo-švestkový koláč

Vynikající a mimořádně šťavnatý koláč s bohatou tvarohovou náplní.

recept,fotorecept,švestky ,tvaroh jemný měkký,ořechy vlašské mleté,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový½čajové lžičky
cukr krystalový75gramů
droždí čerstvé15gramů
mléko200mililitrů
mouka hladká200gramů
mouka hladká-
mouka polohrubá-
máslo-
olej olivový20mililitrů
ořechy vlašské mleté50gramů
rozinky-
skořice mletá2čajové lžičky
smetana 30 % kyselá70gramů
sůl-
tvaroh jemný měkký750gramů
vejce slepičí4kusy
švestky -

 

Recept

1. 

mléko 50 mililitrů  droždí čerstvé 15 gramů  cukr krystalový ½ čajové lžičky

V teplém mléce rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Necháme vzejít kvásek.

2. 

mouka hladká 200 gramů  cukr krystalový 15 gramů  sůl  vejce slepičí 2 kusy  smetana 30 % kyselá 70 gramů

Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, vajíčka a smetanu.

3. 

olej olivový 20 mililitrů  mléko 50 mililitrů

Přilijeme olej, mléko a kvásek.

4. 

Uhněteme těsto a necháme zakryté na teplém místě, vykynout.

5. 

mouka hladká

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále.

6. 

máslo  mouka polohrubá

Plech o rozměrech 42 x 32 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou.

7. 

švestky   rozinky  skořice mletá 2 čajové lžičky

Na plech vložíme těsto a po bocích ho vytáhneme. Na těsto poklademe poloviny švestek (čerstvých nebo kompotovaných, případně mrazených - ty je nutné před použitím rozmrazit)) a posypeme umytými rozinkami podle potřeby. Množství švestek závisí na tom kolik jich máte, těsto jimi může být pokryto celé. Povrch švestek a rozinek posypeme skořicí.

8. 

tvaroh jemný měkký 750 gramů  cukr krystalový 60 gramů  mléko 100 mililitrů  vejce slepičí 2 kusy

Tvaroh utřeme s cukrem, mlékem a vajíčky.

9. 

Rovnoměrně ho rozdělíme na švestky ...

10. 

... a rozetřeme.

11. 

ořechy vlašské mleté 50 gramů

Povrch tvarohu posypeme ořechy.

12. 

Koláč upečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C, dokud nemáme okraje pěkně upečené.

13. 

Vychlazený koláč nakrájíme na obdélníky. Kynuté těsto v koláči je jemné a proto můžeme koláč konzumovat i jako dezert - dezertní vidličkou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie