Tvarohové šúľance s mákem
Tradiční recept na jemné tvarohové šúľance posypané mákem s cukrem a polité máslem.
recept,fotorecept,tvaroh měkký,mák mletý,Sladká jídla
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 1 | polévková lžíce | |
mouka polohrubá | 80 | gramů | |
mák mletý | 4 | polévkové lžíce | |
máslo | 40 | gramů | |
pšeničná krupice | 80 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
tvaroh měkký | 230 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
tvaroh měkký 230 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1 špetka
Tvaroh rozdrobíme a smícháme s vajíčkem.
2.
mouka polohrubá 80 gramů • pšeničná krupice 80 gramů
Přimícháme mouku a krupici. Vypracujeme rukama kompaktní těsto, které není třeba podsypávat moukou, protože se nelepí.
3.
Těsto si rozdělíme na dvě části, které budeme tvarovat na válečky (šúľance) a vařit samostatně.
4.
Postupně vyválíme na velikost asi jako malíček na ruce. Během přípravy si necháme v hrnci přijít k varu přiměřené množství vody.
5.
Šúľance opatrně vložíme do vařící vody a vodu rozvíříme vařečkou.
6.
Po vyplavání na povrch necháme šúľance 3-4 minutky v jemném varu.
7.
Uvařené vyndáme a přendáme do mísy. Dáme vařit šúľance z druhé části těsta.
8.
mák mletý 4 polévkové lžíce • cukr moučkový 1 polévková lžíce • máslo 40 gramů
Šúľance servírujeme posypané směsí máku a cukru, polijeme rozpuštěným máslem.
Dobrou chuť!