RECEPTY

Tvarohové buchty

Tvarohové buchty

Nadýchané buchty ze smetanovo-máslového kynutého těsta. Buchty z uvedeného těsta si zachovají svou čerstvou chuť téměř 3 dny.

recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,rozinky,Sladká jídla

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

1 h. 45 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Sladká jídla  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1čajová lžička
cukr krystalový180gramů
cukr moučkový-
droždí čerstvé42gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%½litru
mouka hladká1kilogram
mouka polohrubá-
máslo100gramů
olej olivový50mililitrů
olej slunečnicový-
rozinky150gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)150mililitrů
tvaroh hrudkový550gramů
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. Těsto

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ½ litru  droždí čerstvé 42 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička  mouka hladká 1 kilogram  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů  máslo 100 gramů  olej olivový 50 mililitrů  cukr krystalový 100 gramů

V teplém mléce rozmícháme droždí s trochou cukru a necháme vzejít kvásek. Kvásek přilijeme do navážené mouky, přidáme smetanu, rozpuštěné, vychlazené máslo, olej a cukr. Vypraacujeme jemné těsto, ...

2. 

... které necháme přikryté utěrkou na teplém místě vykynout.

3. Tvarohová náplň

tvaroh hrudkový 550 gramů  rozinky 150 gramů  cukr krystalový 80 gramů  vejce slepičí 2 kusy

Tvaroh smícháme s umytými rozinkami, cukrem a vajíčky.

4. Plnění buchet

mouka polohrubá

Těsto rozdělíme na poloviny a na pomoučeném vále ho rozválíme na tloušťku asi na 1 cm. Nakrájíme ho na čtverce asi 8 x 8 cm. Do středu každého čtverce vložíme 1,5 polévkové lžíce nádivky. Tvaroh přeložením rohů těsta a jejich stlačením uzavřeme do buchty.

5. 

olej slunečnicový

Plech vylijeme olejem a ukládáme do něj buchty uzavřenou stranou dolů. Přitom buchty po okrajích natíráme olejem a přimáčkneme je na plechu k sobě.

6. 

Zpracujeme druhou polovinu těsta, pokud nám nezbude tvarohová nádivka, můžeme ji nahradit povidly.

7. 

Buchty potřeme olejem i na povrchu a povidlové si můžeme označit posypáním mákem. Na plechu je necháme 10 minut kynout.

8. Pečení

Pečeme ve vyhřáté troubě při 180-190 °C asi 35 minut.

9. 

cukr moučkový

Upečené teplé buchty posypeme prosátým moučkovým cukrem a po důkladném vychladnutí podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie