RECEPTY

Tvarohová roláda

Tvarohová roláda

Lehká a lahodná roláda z piškotového těsta.

recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,smetana ke šlehání (30-33% tuku),mouka hladká,kompot mandarinkový,Rolády

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Rolády  

 

Ingredience

Ingredience

citronová kůra-
cukr krystalový4polévkové lžíce
cukr moučkový50gramů
kompot mandarinkový100gramů
kypřicí prášek do pečiva12gramů
mléko-
mouka hladká5polévkových lžic
olej slunečnicový2polévkové lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)125mililitrů
tvaroh hrudkový150gramů
vejce slepičí4kusy

 

Recept

1. 

vejce slepičí 4 kusy  cukr krystalový 4 polévkové lžíce  mouka hladká 5 polévkových lžic  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  mléko  kypřicí prášek do pečiva 12 gramů

Oddělíme si žloutku od bílků. Z bílků vyšleháme hustý sníh. Před koncem šlehání přidáme cukr. V druhé míse smícháme žloutky, olej a mouku. Ředíme mlékem. Nakonec jemně přimícháme sníh a prášek do pečiva.

2. 

Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v dobře předehřáté troubě na 160 °C asi 30 minut, dokud nezačne na povrchu mírně hnědnout.

3. 

Těsto po upečení srolujeme a necháme vychladnout. Díky srolování si udrží lépe tvar po naplnění krémem.

4. 

tvaroh hrudkový 150 gramů  cukr moučkový 50 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 125 mililitrů  citronová kůra  kompot mandarinkový 100 gramů

Smícháme tvaroh s moučkovým cukrem a citronovou kůrou z poloviny citronu. Na konec jemně vmícháme šlehačku ze smetany se ztužovačem a mandarinky.

5. 

Rozrolované těsto pokapeme šťávou z mandarinek a následně na něj rozetřeme krém do přibližně 4 mm vrstvy. Opatrně srolujeme a necháme odležet alespoň 12 hodin.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit