RECEPTY

Třešňový dort

Třešňový dort

Svěží letní dort plný šťavnatých třešní.

recept,fotorecept,třešně,třešně,tvaroh jemný měkký,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Dorty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový150gramů
cukr moučkový-
cukr vanilkový10gramů
kypřicí prášek do pečiva8gramů
mléko125mililitrů
mouka polohrubá-
mouka polohrubá250gramů
máslo-
máslo125gramů
oříškově čokoládová pomazánka3polévkové lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
tvaroh jemný měkký500gramů
třešně4kusy
třešně250gramů
vaječný bílek3kusy
vaječný žloutek3kusy
ztužovač šlehačky 2balení

 

Recept

1. 

máslo  mouka polohrubá  třešně 250 gramů  máslo 125 gramů  cukr vanilkový 10 gramů  cukr krystalový 150 gramů  vaječný žloutek 3 kusy  mouka polohrubá 250 gramů  kypřicí prášek do pečiva 8 gramů  mléko 125 mililitrů  vaječný bílek 3 kusy

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Třešně opláchneme, rozpůlíme a vypeckujeme. Máslo s cukry utřeme do pěny. Vmícháme žloutky. V druhé misce smícháme mouku s kypřícím práškem, mlékem a bílky. Nakonec zapracujeme máslovou směs.

2. 

Do připravené formy nalijeme polovinu těsta a pokryjeme ho polovinou připravených třešní.

3. 

oříškově čokoládová pomazánka 3 polévkové lžíce

Do druhé poloviny těsta vmícháme oříškovo-čokoládový krém.

4. 

Takto připravenou druhou polovinu těsta nalijeme do formy na první těsto a poklademe na těsto zbylé třešně.

5. 

Korpus pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi hodinu. Zda je těsto upečené, zjistíme pomocí špejle. Tu zapíchneme do koláče a po vyjmutí musí zůstat suchá, nelepivá.

6. Tvarohovo-šlehačková náplň

tvaroh jemný měkký 500 gramů  cukr moučkový  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  ztužovač šlehačky  2 balení

Tvaroh utřeme s cukrem podle chuti. Smetanu na šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem. Obě směsi spojíme a uložíme do ledničky než nám vychladne korpus.

7. 

Dobře vychlazený korpus překrojíme na poloviny.

8. 

Část náplně si vložíme do cukrářského sáčku. Ostatní náplň rovnoměrně rozetřeme na spodní část korpusu.

9. 

Na náplň položíme vrchní díl korpusu. Jemně přitiskneme a nakrájíme na větší porce.

10. 

Pomocí cukrářského sáčku jednotlivé porce ozdobíme.

11. 

třešně 4 kusy

Na každou porci položíme polovinu vypeckovaných třešní. Dort uložíme do podávání do ledničky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie