svetvemne.cz

Třešňový dort

Svěží letní dort plný šťavnatých třešní.

 

Počet porcí: 8

Čas přípravy: 2 h.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáře
  • ingredience
  • recept

1. 

máslo  mouka polohrubá  třešně 250 g  máslo 125 g  cukr vanilkový 10 g  cukr krystalový 150 g  vaječný žloutek 3 ks  mouka polohrubá 250 g  kypřící prášek do pečiva 8 g  mléko 125 ml  vaječný bílek 3 ks

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Třešně opláchneme, rozpůlíme a vypeckujeme. Máslo s cukry utřeme do pěny. Vmícháme žloutky. V druhé misce smícháme mouku s kypřícím práškem, mlékem a bílky. Nakonec zapracujeme máslovou směs.

2. 

Do připravené formy nalijeme polovinu těsta a pokryjeme ho polovinou připravených třešní.

3. 

oříškově čokoládová pomazánka 3 PL

Do druhé poloviny těsta vmícháme oříškovo-čokoládový krém.

4. 

Takto připravenou druhou polovinu těsta nalijeme do formy na první těsto a poklademe na těsto zbylé třešně.

5. 

Korpus pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi hodinu. Zda je těsto upečené, zjistíme pomocí špejle. Tu zapíchneme do koláče a po vyjmutí musí zůstat suchá, nelepivá.

6. Tvarohovo-šlehačková náplň

tvaroh jemný měkký 500 g  cukr práškový  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 ml  ztužovač šlehačky  2 balení

Tvaroh utřeme s cukrem podle chuti. Smetanu na šlehání vyšleháme spolu se ztužovačem. Obě směsi spojíme a uložíme do ledničky než nám vychladne korpus.

Tvarohovo-šlehačková náplň

7. 

Dobře vychlazený korpus překrojíme na poloviny.

8. 

Část náplně si vložíme do cukrářského sáčku. Ostatní náplň rovnoměrně rozetřeme na spodní část korpusu.

9. 

Na náplň položíme vrchní díl korpusu. Jemně přitiskneme a nakrájíme na větší porce.

10. 

Pomocí cukrářského sáčku jednotlivé porce ozdobíme.

11. 

třešně 4 ks

Na každou porci položíme polovinu vypeckovaných třešní. Dort uložíme do podávání do ledničky.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháněné systémem Master_CMS 7  •  Přihlásit