RECEPTY

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Tradiční recept na bublaninu z jemného, nadýchaného těsta.

recept,fotorecept,třešně,Koláče,Recepty slovenské kuchyně,Bezlaktózové

Koláče

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový12polévkových lžic
cukr moučkový-
cukr vanilkový1kus
kypřicí prášek do pečiva1kus
mouka polohrubá12polévkových lžic
olej slunečnicový3polévkové lžíce
třešně1kilogram
vaječný bílek6
vaječný žloutek6

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr moučkový 12 polévkových lžic  cukr vanilkový 1 kus  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme olej.

2. 

vaječný bílek 6 ks

Přidáme vyšlehaný sníh z bílků a opatrně promícháme.

3. 

mouka polohrubá 12 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 1 kus

Nakonec opatrně vmícháme mouku rozmíchanou s kypřícím práškem.

4. 

třešně 1 kilogram

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto rovnoměrně poklademe omyté a vypeckované třešně.

5. 

cukr moučkový

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Povrch koláče posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie