RECEPTY

Toskánská fazolová polévka

Toskánská fazolová polévka

Ribollita je tradiční italská polévka z oblasti Toskánska. Tuto hustou polévku tvoří pestrá směs zeleniny a na její přípravu existuje mnoho zaručených receptů. Uvařte si tento, námi uvedený. Je vyzkoušený a můžeme potvrdit, že je výborný.

recept,fotorecept,mrkev,rajčata sterilizované,fazole bílá sterilovaná,Luštěninové polévky

Luštěninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bazalka-
bobkový list4kusy
bujón zeleninový2kusy
chléb toastový6
cibule80gramů
fazole bílá sterilovaná400gramů
mrkev150gramů
olej olivový3polévkové lžíce
olej olivový30mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
petrželová nať-
pórek150gramů
rajský protlak-
rajčata sterilizované400gramů
sýr tvrdý150gramů
sůl-
voda1.2litru
česnek8stroužků
špenátové listy čerstvé-

 

Recept

1. 

cibule 80 gramů  olej olivový 30 mililitrů

Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Lehce ji osmahneme na oleji.

2. 

česnek 4 stroužky  mrkev 150 gramů  pórek 150 gramů

Česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Pórek omyjeme, překrojíme na čtvrtiny po délce a pokrájíme na kousky. Zeleninu přidáme k cibuli a vše spolu pár minut orestujeme.

3. 

voda 1.2 litru  bujón zeleninový 2 kusy

V horké vodě rozpustíme kostky kvalitního bujónu.

4. 

pepř černý mletý ½ čajové lžičky  bobkový list 4 kusy

Bujón přilijeme k zelenině, přidáme pepř, bobkový list a vaříme 20 minut.

5. 

rajčata sterilizované 400 gramů

Do polévky přidáme nadrobno nakrájená rajčata z konzervy i s nálevem. Převaříme.

6. 

fazole bílá sterilovaná 400 gramů  rajský protlak  sůl  špenátové listy čerstvé  bazalka  petrželová nať

Vmícháme fazole, pár lžic rajčatového protlaku podle chuti a dosolíme. Fazole použijeme konzervované, nebo si 250 g suchých fazolí den před vařením namočíme a při vaření polévky je v samostatném hrnci uvaříme doměkka. Nakonec přidáme lístky čerstvého špenátu nebo při servírování polévku ozdobíme sekaným čerstvým špenátem, bazalkou či petrželkou.

7. Česnekový chléb se sýrem

česnek 4 stroužky  olej olivový 3 polévkové lžíce  chléb toastový 6 ks  sýr tvrdý 150 gramů

K polévce si připravíme zapečený chléb. Očištěný česnek prolisujeme a smícháme ho s olivovým olejem. Tímto olejem potřeme toustové chlebíčky a posypeme je strouhaným sýrem (nejlépe parmazánem).

8. 

Chlebíčky zapečeme v troubě do zlatova.

9. 

Zapečený česnekový toust vložíme do misky a nalijeme na něj hustou polévku.

10. 

Toustový chléb můžeme v polévce podávat i nakrájený na kostičky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie