Tilapie v parmezánu
Chutné rybí filety obalené v kořeněném strouhaném parmezánu.
recept,fotorecept,tilapie - filety,sýr Parmezán,Ryby,Bezlepkové
Ryby
Ingredience
Ingredience
citronová kůra | 1 | čajová lžička | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petrželová nať | - | ||
sýr Parmezán | 120 | gramů | |
sůl | - | ||
tilapie - filety | 1 | kilogram |
Recept
1.
tilapie - filety 1 kilogram • sůl
Čerstvé filety tilapie omyjeme, zmrazené necháme nejprve rozmrazit a také omyjeme. Dobře osušíme. Jemně osolíme z obou stran.
2.
sýr Parmezán 120 gramů • citronová kůra 1 čajová lžička
Sýr nastrouháme najemno a přidáme k němu nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citronu.
4.
Filety postupně potřeme z obou stran olejem...
5.
... a obalíme je v připraveném sýru.
6.
Dáme na plech vyložený alobalem a posypeme podle chuti nasekanou petrželkou. Pečeme v rozehřáté troubě 10-15 minut při teplotě 200 °C,
Dobrou chuť!