RECEPTY

Thajská kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Thajská kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Recept na thajskou polévku Tom Kha Gai s kokosovým mlékem a kuřecím masem.

recept,fotorecept,kuřecí prsa,mléko kokosové,žampiony,koriandr,Masové polévky,,Thajská kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Masové polévky

Thajská kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

chilli pikantní omáčka1čajová lžička
citronová tráva1kus
citronová šťáva½decilitru
cukr krystalový1polévková lžíce
galangal25gramů
koriandr-
kuřecí prsa500gramů
mléko kokosové250mililitrů
rybí omáčka2polévkové lžíce
voda½litru
žampiony150gramů

 

Recept

1. 

voda ½ litru  galangal 25 gramů  citronová tráva 1 kus

Do hrnce nalijeme vodu. Přidáme nadrobno nakrájené galango a citronovou trávu nakrájenou po délce na 3-4 cm kousky.

2. 

kuřecí prsa 500 gramů

Maso z kuřecích prsou nakrájíme na tenké plátky přes svalová vlákna a přidáme do hrnce, když voda začne vřít.

3. 

mléko kokosové 250 mililitrů  chilli pikantní omáčka 1 čajová lžička  rybí omáčka 2 polévkové lžíce  citronová šťáva ½ decilitru  cukr krystalový 1 polévková lžíce  žampiony 150 gramů

Přidáme uvedené ingredience a za občasného promíchání povaříme 10-15 minut.

4. 

koriandr

Na závěr přidáme lístky koriandru.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie