RECEPTY

Telecí pečené řízky

Telecí pečené řízky

Jemné řízky připravené v obráceném trojobalu, lehce předsmažené a dušením dopečené v troubě. Podáváme podle chuti: s bramborovým salátem, vařenými bramborami, rýží či jen s lehkým zeleninovým salátem.

recept,fotorecept,telecí plec,strouhanka,vejce slepičí,mouka hladká,Telecí maso,Bezlaktózové

Telecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

mouka hladká-
olej řepkový-
strouhanka-
sůl-
telecí plec1200gramů
vejce slepičí8
voda300mililitrů

 

Recept

1. 

telecí plec 1200 gramů

Maso omyjeme a osušíme.

2. 

Pokrájíme na 10 plátků - řízků.

3. 

Řízky z obou stran naklepeme.

4. 

sůl  strouhanka  vejce slepičí 8 ks  mouka hladká

Postupně, po jednom, řízky osolíme, obalíme ve strouhance, v rozšlehaném vajíčku se solí a v mouce.

5. 

olej řepkový

Prudce opečeme na horkém oleji z jedné...

6. 

... i z druhé strany. Ukládáme do hlubokého pekáče.

7. 

voda 300 mililitrů

Podlijeme vodou.

8. 

Pečeme v troubě zakryté 30 minut, odkryjeme a 10 minut necháme dopékat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie