Sypaný jablečný koláč
Chutný koláč plný zdravých jablek servírujeme vychladlý. Velmi dobrý je i teplý podávaný spolu s porcí zmrzliny.
recept,fotorecept,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 200 | gramů | |
jablka | 2 | kilogramy | |
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
máslo | 125 | gramů | |
oříšek muškátový | ½ | kusu | |
skořice mletá | 10 | gramů | |
vločky ovesné | 100 | gramů |
Recept
2. Příprava sypké směsi
cukr krystalový 200 gramů • mouka polohrubá 100 gramů • vločky ovesné 100 gramů • skořice mletá 10 gramů • oříšek muškátový ½ kusu
Cukr, mouku, vločky, skořici a nastrouhaný muškátový oříšek spolu dobře promícháme.
3.
Plech na pečení vymažeme nebo vyložíme papírem na pečení. Jablka na plech rovnoměrně rozložíme.
4.
máslo 125 gramů
Suchou směs rovnoměrně nasypeme na jablka. Máslo rozpustíme a pokapeme jím celý koláč, (místo másla můžeme použít olivový olej).
5. ečení
Koláč pečeme v rozehřáté troubě na středním stupni 30 minut zakrytý. Potom ho odkryjeme a ještě 10 minut dopečeme.
Dobrou chuť!