RECEPTY

Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

Klasická dobrota české kuchyně je náročnější na čas při vaření, avšak trpělivost při její přípravě stojí za tento gurmánský zážitek.

recept,fotorecept,hovězí maso - kýta,slanina prorostlá,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Hovězí maso,Recepty české kuchyně

Hovězí maso

Recepty české kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

3 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Karlovarské toastové knedlíky recept-
bobkový list6
celer150gramů
cibule150gramů
citronová šťáva2polévkové lžíce
cukr krystalový1polévková lžíce
hovězí maso - kýta800gramů
hořčice plnotučná1polévková lžíce
koření nové5
mléko100mililitrů
mouka hladká30gramů
mrkev300gramů
ocet2polévkové lžíce
olej slunečnicový-
pepř černý celé10
petržel200gramů
slanina prorostlá200gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)200mililitrů
sůl2čajové lžičky
voda400mililitrů

 

Recept

1. 

cibule 150 gramů  mrkev 300 gramů  petržel 200 gramů  celer 150 gramů

Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme.

2. 

hovězí maso - kýta 800 gramů  slanina prorostlá 200 gramů

Hovězí maso překrojíme na polovinu a prošpikujeme částí slaniny.

3. 

olej slunečnicový

Připravené maso opečeme ze všech stran na oleji.

4. 

voda 300 mililitrů  sůl 2 čajové lžičky  koření nové 5 ks  pepř černý celé 10 ks  bobkový list 6 ks

Ve vodě vyvaříme koření a bobkový list. Vmícháme sůl.

5. 

cukr krystalový 1 polévková lžíce  hořčice plnotučná 1 polévková lžíce

V hrnci vyškvaříme slaninu, která nám zůstala po prošpikování masa. Škvarky vybereme, na sádlo přidáme cibuli a orestujeme. Přisypeme cukr a přimícháme hořčici, necháme chvíli zkaramelizovat.

6. 

ocet 2 polévkové lžíce  citronová šťáva 2 polévkové lžíce  voda 100 mililitrů

Přimícháme zeleninu, přilijeme ocet a citronovou šťávu. Můžeme přidat i trochu nastrouhané citronové kůry z chemicky neošetřeného citronu. Promícháme, přilijeme vodu a necháme dusit 15 minut pod pokličkou.

7. 

Do zeleniny vložíme maso a zalijeme připravenou, scezenou slanou vodou, ve které jsme vařili koření. Dusíme pod pokličkou do změknutí masa (asi 1,5-2 hodiny). Podle potřeby přiléváme vodu, měla by být asi do výše poloviny masa.

8. 

mléko 100 mililitrů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů  mouka hladká 30 gramů

Měkké maso vyndáme. V mléce rozmícháme smetanu s moukou. Přilijeme do zeleniny, převaříme a rozmixujeme ponorným mixérem. Podle chuti dosolíme, osladíme, případně dokyselíme.

9. 

Karlovarské toastové knedlíky recept

Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie