RECEPTY

Svíčková na smetaně s knedlíkem

Svíčková na smetaně s knedlíkem

Skutečně výborná klasika, svíčková, jak nám ji vařil otec už před padesáti lety

recept,fotorecept,hovězí maso - svíčková,mrkev,petržel,smetana sladká na vaření,Hovězí maso,Recepty české kuchyně,Bezlepkové

Hovězí maso

Recepty české kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list3kusy
cibule100gramů
hovězí maso - svíčková750gramů
kmín drcený½čajové lžičky
mrkev500gramů
ocet60mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
petržel200gramů
smetana sladká na vaření400mililitrů
sůl3čajové lžičky
voda1litr

 

Recept

1. 

hovězí maso - svíčková 750 gramů

Hovězí maso (svíčkovou, případně falešnou svíčkovou z plece) omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme.

2. 

voda 1 litr  mrkev 500 gramů  petržel 200 gramů  cibule 100 gramů  ocet 60 mililitrů  sůl 3 čajové lžičky  kmín drcený ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  bobkový list 3 kusy

Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl, ocet a koření. Uvedeme do varu a krátce povaříme. Necháme vychladnout, nálev nemusí být zcela studený. Do připraveného pácu vložíme maso a necháme v něm odležet nejméně 12 hodin, případně až 3 dny, v chladu.

3. 

Po odležení masa celou připravenou směs cca 45 minut vaříme, do změknutí masa.

4. 

Po uvaření maso z hrnce vyjmeme. Také vyndáme bobkové listy. Zeleninový nálev rozmixujeme ponorným mixérem na jemnou kaši.

5. 

smetana sladká na vaření 400 mililitrů

Do rozmixované směsi přidáme smetanu, promícháme a znovu přivedeme do varu.

6. 

Odstavíme ze sporáku, do omáčky vložíme zpět maso, jemně promícháme.

7. 

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie