RECEPTY

Steaky z hovězí roštěnky

Steaky z hovězí roštěnky

Jednoduchý ověřený postup na přípravu chutného steaku. Pánev můžete s radostí nahradit zahradním grilem.

recept,fotorecept,hovězí maso - roštěná,Hovězí maso,Recepty na letní grilování,Bezlepkové,Bezlaktózové

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

hovězí maso - roštěná400gramů
olej olivový-
pepř černý mletý-
sůl-

 

Recept

1. 

hovězí maso - roštěná 400 gramů

Nakrájíme si dva až tři centimetry silné plátky roštěnky. Nejlepší je koupit "uvolněné" maso, které bylo dva až tři týdny zavěšené a zrálo.

2. 

sůl  pepř černý mletý  olej olivový

Opepříme, osolíme a potřeme olejem. Před pečením by mělo mít pokojovou teplotu (cca 20 minut mimo chladničky).

3. 

Na dobře rozpálené pánvi si maso nejprve zatáhneme minutu z každé strany a následně dopečeme podle chuti.

4. 

Pro tento typ masa doporučujeme dvě minuty z každé strany, aby nebylo maso příliš suché. Před prvním překrojením a konzumací by si mělo odpočinout 5 minut, aby z něj nevytekla šťáva.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie