RECEPTY

Špecle s pivním sýrem, slaninou a cibulí

Špecle s pivním sýrem, slaninou a cibulí

Špecle jsou v podstatě noky, které najdeme v jídelníčcích německy mluvících národů jako "Spätzle". Jsou nejen velmi oblíbené jako příloha k masu s omáčkou, ale i jako samostatný pokrm, když jsou smíchány se sýrem, slaninou a jinými chutnými ingrediencemi.

recept,fotorecept,cibule,slanina prorostlá,mouka hladká,pivní sýr,Těstoviny,Sezónní recepty

Těstoviny

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule250gramů
mouka hladká600gramů
muškátový ořech mletý¼čajové lžičky
petrželová nať-
pivní sýr180gramů
slanina prorostlá300gramů
sádlo50gramů
sůl½čajové lžičky
sůl-
vejce slepičí4kusy
voda420mililitrů
voda-

 

Recept

1. 

cibule 250 gramů  slanina prorostlá 300 gramů  sádlo 50 gramů

Cibuli očistíme a nadrobno pokrájíme. Na malé kostičky nakrájíme slaninu. V pánvi rozehřejeme sádlo a slaninu s cibulí asi 10 minut za občasného promíchávání osmažíme.

2. 

mouka hladká 600 gramů  vejce slepičí 4 kusy  muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky  voda 420 mililitrů

Do mísy nasypeme mouku, přidáme vajíčka, špetku muškátového oříšku, sůl a vodu. Vypracujeme hladké polotekuté těsto.

3. 

voda  sůl

Těsto protlačíme přes síto na halušky do horké osolené vody.

4. 

Asi 5-6 minut povaříme, dokud špecle nevyplavou na povrch.

5. 

Pak je scedíme a na sítku rychle propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a vrátíme je zpět do hrnce, ve kterém jsme je vařili, zakryjeme.

6. 

pivní sýr 180 gramů

Pivní sýr nakrájíme na kostičky a přidáme ho k cibuli se slaninou.

7. 

Mícháme na mírném ohni dokud se sýr nerozpustí. V této fázi přípravy doporučujeme mít puštěný odsavač par a dobře větrat, pivní sýr má při rozpouštění silnou vůni.

8. 

Obsah pánve přimícháme k peclím a vše spolu dobře promícháme.

9. 

petrželová nať

Podáváme s čerstvou nasekanou petrželkou a sklenkou chlazeného piva.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie