Španělské ptáčky
Klasický recpt na přípravu oblíbených hovězích rolád podávaných s rýží. Nabízíme tradiční recept z minulého století, který byl předáván z pokolení na pokolení formou "Diktuji, piš si!" Recept uvádíme v původním znění. :)
recept,fotorecept,vejce slepičí,párky,hovězí maso,Hovězí maso
Hovězí maso
Kategorie
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
hovězí maso | 6 | ||
hořčice plnotučná | 6 | čajových lžiček | |
mouka hladká | - | ||
okurka nakládačka | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
párky | - | ||
slanina uzená | - | ||
slanina uzená | - | ||
sůl | 0 | ||
vejce slepičí | - | ||
voda | - |
Recept
1.
vejce slepičí • párky • slanina uzená • okurka nakládačka
Uvaříme dvě vajíčka natvrdo, vychlazená oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Připravíme si tři párky, překrojené na poloviny. Trochu slaniny pokrájené na nudličky a kousky okurek.
2.
hovězí maso 6 ks
Šest větších plátků hovězího masa (asi třičtvrtě kila) rozklepeme na půl centimetru - co nejtenčeji.
5.
Dovnitř dáme párek, slaninu, okurku a vajíčko. Zabalíme a svážeme nitkou.
8.
A přidáme ptáčky.
10.
Zakryjeme a dusíme 1 hodinu. Na kousíčku ochutnáme.
11.
Ptáčky vyndáme, vychladíme.
12.
Šťávu scedíme do hrnečku.
14.
Zalijeme šťávou. Mícháme do úplného rozpuštění mouky - do zhoustnutí. Podle potřeby přidáme vodu a sůl.
15.
Z ptáčků odstraníme nitky a vložíme je do šťávy.
Dobrou chuť!