RECEPTY

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Klasický recpt na přípravu oblíbených hovězích rolád podávaných s rýží. Nabízíme tradiční recept z minulého století, který byl předáván z pokolení na pokolení formou "Diktuji, piš si!" Recept uvádíme v původním znění. :)

recept,fotorecept,vejce slepičí,párky,hovězí maso,Hovězí maso

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Hovězí maso  

 

Ingredience

Ingredience

cibule1kus
hovězí maso6
hořčice plnotučná6čajových lžiček
mouka hladká-
okurka nakládačka-
pepř černý mletý-
párky-
slanina uzená-
slanina uzená-
sůl0
vejce slepičí-
voda-

 

Recept

1. 

vejce slepičí  párky  slanina uzená  okurka nakládačka

Uvaříme dvě vajíčka natvrdo, vychlazená oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Připravíme si tři párky, překrojené na poloviny. Trochu slaniny pokrájené na nudličky a kousky okurek.

2. 

hovězí maso 6 ks

Šest větších plátků hovězího masa (asi třičtvrtě kila) rozklepeme na půl centimetru - co nejtenčeji.

3. 

sůl  pepř černý mletý

Osolíme a opepříme.

4. 

hořčice plnotučná 6 čajových lžiček

Potřeme horčicí.

5. 

Dovnitř dáme párek, slaninu, okurku a vajíčko. Zabalíme a svážeme nitkou.

6. 

slanina uzená

Trošku slaniny nakrájíme a opečeme na pánvi.

7. 

cibule 1 kus

K slanině přidáme nakrájenou cibuli a spolu dále opékáme.

8. 

A přidáme ptáčky.

9. 

sůl

Osolíme a čekáme dokud ptáčci nepustí šťávu. Podlijeme vodou, kolik budeme chtít šťávy.

10. 

Zakryjeme a dusíme 1 hodinu. Na kousíčku ochutnáme.

11. 

Ptáčky vyndáme, vychladíme.

12. 

Šťávu scedíme do hrnečku.

13. 

mouka hladká

Na pánev dáme vařečku mouky a osmažíme.

14. 

voda  sůl

Zalijeme šťávou. Mícháme do úplného rozpuštění mouky - do zhoustnutí. Podle potřeby přidáme vodu a sůl.

15. 

Z ptáčků odstraníme nitky a vložíme je do šťávy.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie