Špaldový chléb
Chutný domácí chléb ze špaldové mouky.
recept,fotorecept,voda,voda,droždí čerstvé,mouka hladká špaldová T630,Chléb,Bezlaktózové
Chléb
Ingredience
Ingredience
droždí čerstvé | 21 | gramů | |
med | 1 | polévková lžíce | |
mouka hladká špaldová T630 | 500 | gramů | |
semínka (lněné, slunečnicové, sezamové a pod.) | - | ||
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 330 | mililitrů | |
voda | - |
Recept
1. Příprava kvásku
voda 330 mililitrů • droždí čerstvé 21 gramů • med 1 polévková lžíce
Do misky vlijeme mírně teplou vodu, v níž rozpustíme polovinu kostky droždí. Přidáme med. Spolu zamícháme.
2.
sůl 2 čajové lžičky • mouka hladká špaldová T630 500 gramů • semínka (lněné, slunečnicové, sezamové a pod.)
Do větší misky vsypeme mouku s hrstí semínek podle chuti. Přidáme sůl. Promícháme.
3. Kynutí
Do sypké směsi vlijeme vodu s droždím, rukou nebo vařečkou vypracujeme těsto. Necháme 30 minut na teplém místě vykynout.
4. Pečení chleba
Z vykynutého těsta vypracujeme bochánek, který dáme na plechu vyloženém pečícím papírem do trouby.
5.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 45 minut. Upečený chlebíček potřeme vodou, necháme chvíli vychladnout, zabalíme ho do kuchyňské utěrky.
Dobrou chuť!