RECEPTY

Špaldový chléb

Špaldový chléb

Chutný domácí chléb ze špaldové mouky.

recept,fotorecept,voda,voda,droždí čerstvé,mouka hladká špaldová T630,Chléb,Bezlaktózové

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

droždí čerstvé21gramů
med1polévková lžíce
mouka hladká špaldová T630500gramů
semínka (lněné, slunečnicové, sezamové a pod.)-
sůl2čajové lžičky
voda330mililitrů
voda-

 

Recept

1. Příprava kvásku

voda 330 mililitrů  droždí čerstvé 21 gramů  med 1 polévková lžíce

Do misky vlijeme mírně teplou vodu, v níž rozpustíme polovinu kostky droždí. Přidáme med. Spolu zamícháme.

2. 

sůl 2 čajové lžičky  mouka hladká špaldová T630 500 gramů  semínka (lněné, slunečnicové, sezamové a pod.)

Do větší misky vsypeme mouku s hrstí semínek podle chuti. Přidáme sůl. Promícháme.

3. Kynutí

Do sypké směsi vlijeme vodu s droždím, rukou nebo vařečkou vypracujeme těsto. Necháme 30 minut na teplém místě vykynout.

4. Pečení chleba

Z vykynutého těsta vypracujeme bochánek, který dáme na plechu vyloženém pečícím papírem do trouby.

5. 

voda

Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 45 minut. Upečený chlebíček potřeme vodou, necháme chvíli vychladnout, zabalíme ho do kuchyňské utěrky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie