RECEPTY

Špaldové perníky

Špaldové perníky

Oblíbené vánoční perníčky ze zdravé špaldové mouky.

recept,fotorecept,mouka hladká špaldová T630,máslo,med,koření perníkové,Suché pečivo,Vánoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

100

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr třtinový80gramů
koření perníkové1čajová lžička
med100gramů
mouka hladká špaldová T630400gramů
máslo125gramů
ořechy vlašské-
skořice mletá½čajové lžičky
soda bikarbona1čajová lžička
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. 

mouka hladká špaldová T630 400 gramů  máslo 125 gramů  cukr třtinový 80 gramů  med 100 gramů  vejce slepičí 2 kusy  skořice mletá ½ čajové lžičky  koření perníkové 1 čajová lžička  soda bikarbona 1 čajová lžička

Do mísy nasypeme mouku, přidáme nakrájené máslo, cukr, tekutý med, vajíčka, skořici, pepř a jedlou sodu.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme ho 12-24 hodin odpočívat v chladu.

3. 

Těsto před zpracováváním prohněteme na pracovní desce (ztuhlé se drolí). Rozválíme (podle potřeby na pomoučeném vále) na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme menší perníčky. Pomocí nože je překládáme na plech vyložený papírem na pečení.

4. 

vejce slepičí 1 kus  ořechy vlašské

Vykrojené perníky potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme ořechy.

5. 

Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C 7 minut.

6. 

Perníčky jsou hned po upečení měkké. Skladujeme v chladu v uzavřené nádobě.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie