RECEPTY

Smetanový kapustový prívarok s vepřovým masem

Smetanový kapustový prívarok s vepřovým masem

Oblíbená klasika: kapustový prívarok s dušeným vepřovým masem. Podáváme podle chuti s čerstvým voňavým chlebem

recept,fotorecept,kapusta,brambory,smetana ke šlehání (30-33% tuku),vepřové karé,Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory400gramů
cibule120gramů
kapusta800gramů
kmín mletá1.5čajové lžičky
koření kurkuma ½čajové lžičky
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%100mililitrů
máslo30gramů
paprika červená mletá1čajová lžička
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sádlo60gramů
sůl2.5čajové lžičky
sůl-
vepřové karé550gramů
voda600mililitrů
česnek4stroužky
škrob kukuřičný40gramů

 

Recept

1. 

cibule 120 gramů  sádlo 30 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle.

2. 

kapusta 800 gramů

Kapustu omyjeme a nadrobno pokrájíme.

3. 

sůl 1.5 čajové lžičky  kmín mletá 1 čajová lžička

Kapustu přidáme k cibuli, osolíme, přidáme kmín a promícháme.

4. 

brambory 400 gramů  voda 200 mililitrů

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a přidáme ke kapusteě Podlijeme vodou, promícháme a udusíme doměkka.

5. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů  škrob kukuřičný 30 gramů

Ze smetany, mléka a kukuřičného škrobu uděláme zavářku.

6. 

česnek 4 stroužky  sůl  máslo 30 gramů

Zavářku přilijeme do uvařené kapusty s bramborami, převaříme a přimícháme očištěný, prolisovaný česnek. Odstavíme z ohně, přimícháme máslo a podle chuti dosolíme.

7. 

vepřové karé 550 gramů  sádlo 30 gramů

Vepřové maso naklepeme a osmahneme na sádle z obou stran.

8. 

sůl 1 čajová lžička  paprika červená mletá 1 čajová lžička  kmín mletá ½ čajové lžičky  koření kurkuma  ½ čajové lžičky  voda 200 mililitrů

Osolíme, posypeme paprikou, pepřem, kmínem, kurkumou, podlijeme vodou a dusíme asi 40 minut doměkka.

9. 

voda 200 mililitrů  škrob kukuřičný 10 gramů

V troše vody rozmícháme kukuřičný škrob a zahustíme omáčku v mase.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie