RECEPTY

Smetanové pagáčky

Smetanové pagáčky

Křehké smetanové pagáče, posypané strouhaným sýrem, vhodné na každou oslavu. Jejich příprava je o to jednodušší, protože jsou z nekynutého těsta.

recept,fotorecept,mouka hladká,máslo,smetana kyselá (14-18% tuku),Slané chuťovky

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

40

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

mouka hladká300gramů
máslo250gramů
ocet1čajová lžička
smetana kyselá (14-18% tuku)150gramů
sýr tvrdý-
sůl2čajové lžičky
vaječný žloutek1kus

 

Recept

1. Příprava těsta

mouka hladká 300 gramů  máslo 250 gramů  vaječný žloutek 1 kus  smetana kyselá (14-18% tuku) 150 gramů  ocet 1 čajová lžička  sůl 2 čajové lžičky

Všechny ingredience vypracujeme na hladké těsto. Necháme hodinu v chladu odležet.

2. 

Vychlazené těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 1cm. Formičkou na pagáče nebo malou skleničkou vykrajujeme pagáčky.

3. 

sýr tvrdý

Pagáčky uložíme na vymazaný plech, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v rozpálené troubě asi 10 minut dozlatova.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie