Smažený květák v pivním těstíčku
Jeden z mnoha způsobů jak si připravit chutný květák k obědu. Podáváme s bramborovými přílohami.
recept,fotorecept,květák,pivo tmavé ,Bezmasá jídla,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
květák | 800 | gramů | |
mouka polohrubá | 100 | gramů | |
olej řepkový | - | ||
pivo tmavé | 150 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
2.
Do hrnce nalijeme přiměřené množství vody, vložíme napařarovací sítko a na něj vložíme růžičky květáku. Zakryjeme pokličkou a 10 minut vaříme v páře. Necháme vychladnout.
5.
... rozmícháme v misce na jemné těstíčko. Necháme 15 minut odstát a opět promícháme.
6.
Do těstíčka namáčíme hlavičky květákových růžiček.
8.
Během smažení je můžeme i na minutku převrátit a osmažit z druhé strany.
9.
Usmažené pokládáme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej.
Dobrou chuť!