RECEPTY

Smažený květák v cizrnovém těstíčku

Smažený květák v cizrnovém těstíčku

Květáková pakora (Gobi Pakora) je jedna z mnoha chutných a křupavých zeleninových pakor oblíbených v Indii. Podává se jako večerní občerstvení s dobrým šálkem čaje. Může být také součástí obědového menu.

recept,fotorecept,květák, mouka cizrnová hladká,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

mouka cizrnová hladká150gramů
koření Garam masala½čajové lžičky
květák500gramů
olej na smažení-
sůl himálajská růžová½čajové lžičky
voda150mililitrů

 

Recept

1. 

květák 500 gramů

Květák rozebereme na menší růžičky, omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vařící osolenou vodou a 3 minuty povaříme. Scedíme, zakryjeme a necháme v hrnci, v páře, 5 minut odstát. Odkryjeme a necháme vychladnout a oschnout.

2. 

mouka cizrnová hladká 150 gramů  sůl himálajská růžová ½ čajové lžičky  koření Garam masala ½ čajové lžičky

Mouku smícháme se solí a kořením.

3. 

voda 150 mililitrů

Přilijeme nejprve 100 ml vody, rozmícháme. Podle potřeby doplníme asi 50 ml vody, aby vzniklo hladké těstíčko.

4. 

V těstíčku máčíme růžičky květáku ...

5. 

olej na smažení

... a smažíme je v horkém oleji.

6. 

Usmažené vyndáme z oleje, necháme okapat ...

7. 

... a po krátkém vychladnutí můžeme podávat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie