Smažený květák v cizrnovém těstíčku
Květáková pakora (Gobi Pakora) je jedna z mnoha chutných a křupavých zeleninových pakor oblíbených v Indii. Podává se jako večerní občerstvení s dobrým šálkem čaje. Může být také součástí obědového menu.
recept,fotorecept,květák, mouka cizrnová hladká,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Veganské recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla Recepty indické kuchyně Vegetariánské recepty Veganské recepty Bezlepkové Bezlaktózové Asijská kuchyně Sezona - Květák
Ingredience
Ingredience
mouka cizrnová hladká | 150 | gramů | |
koření Garam masala | ½ | čajové lžičky | |
květák | 500 | gramů | |
olej na smažení | - | ||
sůl himálajská růžová | ½ | čajové lžičky | |
voda | 150 | mililitrů |
Recept
1.
květák 500 gramů
Květák rozebereme na menší růžičky, omyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vařící osolenou vodou a 3 minuty povaříme. Scedíme, zakryjeme a necháme v hrnci, v páře, 5 minut odstát. Odkryjeme a necháme vychladnout a oschnout.
2.
mouka cizrnová hladká 150 gramů • sůl himálajská růžová ½ čajové lžičky • koření Garam masala ½ čajové lžičky
Mouku smícháme se solí a kořením.
3.
voda 150 mililitrů
Přilijeme nejprve 100 ml vody, rozmícháme. Podle potřeby doplníme asi 50 ml vody, aby vzniklo hladké těstíčko.
4.
V těstíčku máčíme růžičky květáku ...
6.
Usmažené vyndáme z oleje, necháme okapat ...
7.
... a po krátkém vychladnutí můžeme podávat.
Dobrou chuť!