RECEPTY

Smažený květák

Smažený květák

Vynikající klasika. Podáváme s tatarskou omáčkou a s vařenými bramborami, které na talíři polijeme rozpuštěným máslem.

recept,fotorecept,květák,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

květák-
mléko-
mouka hladká-
olej olivový-
strouhanka-
sůl0
vejce slepičí-
voda-

 

Recept

1. 

voda  sůl  květák

Květák rozebereme na růžičky a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce, přilijeme cca 3 dcl vody, posolíme a dáme vařit. Část květákových růžiček bude ve vodě a část se uvaří nad vodou v páře. Na změknutí květáku můžeme použít i parní hrnec. Vaříme, paříme cca 10 minut. Pak vodu slijeme, a květák necháme vychladnout. Pro rychlejší chladnutí ho rozložíme na talíř.

2. 

vejce slepičí  olej olivový  mléko  sůl  mouka hladká  strouhanka

Podle množství květákových růžiček si vytvoříme vaječnou obalovací tekutinu a to tak, že 1 ks vejce rozšleháme s 1 PL olivového oleje, s 2 PL mléka a 1/4 lžičky soli. Květák obalíme v hladké mouce ze všech stran, namočíme ho ze všech stran do vaječné tekutiny, nakonec důkladně obalíme ve strouhance.

3. Smažíme

V pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj obalený květák a z každé strany ho do zlatova osmažíme. Do hlubší nádoby vložíme papírovou kuchyňskou utěrku, na kterou dáváme usmažené květákové růžičky. Papírová utěrka vsákne přebytečný olej.

4. 

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie