Smažené kořeněné brambory s cibulí
Velmi chutné přílohové brambory, které můžeme podávat i jako samostatný pokrm. Recept inspirovaný indickou kuchyní.
recept,fotorecept,cibule červená,brambory,Bramborové přílohy,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bramborové přílohy
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bramborové přílohy Recepty indické kuchyně Vegetariánské recepty Bezlepkové Bezlaktózové Asijská kuchyně Sezona - Cibule Sezona - Brambory
Ingredience
Ingredience
koření římský kmín mletý - jeera | ½ | čajové lžičky | |
Pečené zelí recept | - | ||
bobkový list | 1 | kus | |
brambory | 800 | gramů | |
cibule červená | 150 | gramů | |
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 150 | mililitrů | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1.
bobkový list 1 kus • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky • skořice mletá ½ čajové lžičky • olej slunečnicový 150 mililitrů
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme v něm koření.
2.
cibule červená 150 gramů • brambory 800 gramů
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka rozebereme. Z oleje vyjmeme bobkový list a přidáme cibuli.
4.
koření kurkuma ½ čajové lžičky • česnek 4 stroužky
... kurkumu a přidáme očištěný, nastrouhaný česnek. Promícháme.
6.
Smažíme, za občasného převrácení vrstvy brambor, asi 30 minut ...
7.
... dozlatova.
Dobrou chuť!