Smažená sekaná
Rychlá jednoduchá večeře. Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.
recept,fotorecept,bavorská sekaná,Vepřové maso,
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
bavorská sekaná | 500 | gramů | |
brambory | 600 | gramů | |
mouka hladká | 4 | polévkové lžíce | |
máslo | 1 | polévková lžíce | |
olej slunečnicový | - | ||
pažitka | 1 | polévková lžíce | |
strouhanka | 6 | polévkových lžic | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | - |
Recept
1.
bavorská sekaná 500 gramů • mouka hladká 4 polévkové lžíce • vejce slepičí 2 kusy • strouhanka 6 polévkových lžic
Sekanou nakrájíme na plátky 1 cm silné. Každý plátek obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
2.
brambory 600 gramů • voda • sůl • olej slunečnicový
Brambory očistíme, omyjeme a uvaříme ve slané vodě. 5 minut před dovařením brambor začneme sekanou v horkém oleji rychle, z obou stran, dozlatova smažit.
3.
pažitka 1 polévková lžíce • máslo 1 polévková lžíce
Usmaženou sekanou vyndáme z pánve na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odstranil přebytečný tuk. Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim nasekanou čerstvou pažitku a máslo - jemně promícháme. Můžeme servírovat.
Dobrou chuť!