RECEPTY

Slovenské pampúšiky s jahodovým krémem

Slovenské pampúšiky s jahodovým krémem

Recept na sladké pampúšiky z listového těsta plněné krémem z tvarohu, mascarpone a jahod.

recept,fotorecept,těsto lístkové,smetana ke šlehání (30-33% tuku),mascarpone,jahody,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citronová kůra1čajová lžička
cukr moučkový2polévkové lžíce
cukr moučkový1čajová lžička
jahody150gramů
mascarpone250gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250gramů
těsto lístkové500gramů
ztužovač šlehačky 1kus

 

Recept

1. 

těsto lístkové 500 gramů

Listové těsto vyválíme na tloušťku 4 mm. Vykrájíme kroužky o průměru 10 cm a uložíme na plech vyložený papírem na pečení.

2. 

Pečeme 10 - 15 min. při teplotě 170 °C.

3. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 gramů

Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.

4. 

mascarpone 250 gramů  ztužovač šlehačky  1 kus  citronová kůra 1 čajová lžička  jahody 150 gramů  cukr moučkový 2 polévkové lžíce

Přidáme mascaprone, cukr, ztužovač, citronovou kůru a rozkrájené jahody.

5. 

Promícháváme až jahody jemně obarví krém dorůžova.

6. 

cukr moučkový 1 čajová lžička

Vychladlé pampúšiky překrojíme a naplníme krémem. Servírujeme posypané moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie