svetvemne.cz

Slavnostní jahodové řezy

Vynikající zákusek s jemným piškotem, Naplněný jahodovou směsí, jemným pudinkovým krémem a šlehačkou, který je vhodný pro slavnostní příležitosti.

 

Počet porcí: 35

Čas přípravy: 60 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáře
  • ingredience
  • recept

1. Piškot

vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 200 g  voda 100 ml  olej slunečnicový 100 ml  mouka hladká 210 g  kypřící prášek do pečiva 15 g

Žloutky vyšleháme do pěny s krystalovým cukrem. Při šlehání postupně přidáme olej a vodu. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Piškot

2. 

vaječný bílek 5 ks  sůl ¼ ČL

Bílky vyšleháme se špetkou soli a opatrně vmícháme do žloutků.

3. 

Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a postupně upečeme dva pláty. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 10 minut.

4. 

džem jahodový

Upečený plát natřeme jahodovým džemem a na něj položíme druhý plát upečeného těsta.

5. Jahodová směs

jahodový kompot 800 ml  cukr vanilkový 2 ks  pudink vanilkový 2 PL  cukr krystalový 3 PL

Jahody vylijeme z plechovky i se šťávou a rozmačkáme je. Přidáme zlatý klas, vanilkový cukr, krystalový cukr, pořádně rozmícháme, přelijeme do hrnku a uvaříme hustou kaši.

Jahodová směs

6. 

Ještě teplou kaši natřeme na piškot a necháme vychladnout, dokud kaše na korpusu úplně neztuhne.

7. Pudinkový krém

mléko 400 ml  pudink vanilkový 40 g  cukr vanilkový 1 ks  cukr práškový 4 PL  máslo 250 g

Zlatý klas s vanilkovým cukrem rozmícháme v troše studeného mléka a potom s ostatním mlékem uvaříme hustou kaši. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně k němu přidáme vychladlou pudinkovou kaši. Dobře vyšleháme a rozetřeme na ztuhlou jahodovou směs.

Pudinkový krém

8. Šlehačková nádivka

šlehačka v prášku 2 ks  mléko 300 ml

Do studeného mléka přidáme práškovou šlehačku a vyšleháme dotuha. Natřeme na pudinkový krém.

Šlehačková nádivka

9. 

Povrch koláče zarovnáme a můžeme pomocí vidličky udělat ozdobné vlnky. Koláč odložíme do lednice a necháme pořádně vychladnout.

10. 

jahody  čokoláda

Pokrájíme na kostičky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvým jahodami.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháněné systémem Master_CMS 7  •  Přihlásit