Škvarkové koláčky
Jednoduchý způsob přípravy klasických škvarkových pagáčů.
recept,fotorecept,škvarky,mléko,mouka hladká,mouka hladká,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
kmín drcený | - | ||
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 500 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
sádlo | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vaječný žloutek | 2 | kusy | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
škvarky | 360 | gramů |
Recept
2.
mléko 250 mililitrů • droždí čerstvé 42 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička
... druhou umeleme. Mléko zahřejeme, přidáme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek.
3.
mouka hladká 500 gramů • sůl 2 čajové lžičky • vejce slepičí 1 kus • vaječný žloutek 2 kusy • sádlo 2 polévkové lžíce
Do mísy navážíme mouku, přidáme sůl (množství soli upravíme podle slanosti škvarků), všechny škvarky, vejce, žloutky, rozpuštěné sádlo a kvásek.
4.
ypracujeme těsto a necháme ho vykynout.
6.
Rozdělíme ho na poloviny a z nich vyválíme dva silné asi 25 cm dlouhé válečky.
7.
Jeden váleček překrojíme na 16 stejných dílků. Z jednotlivých dílků vytvoříme kuličky.
8.
Kuličky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení v přiměřených odstupech. Každou kuličku dlaní zploštíme a na povrchu vytvoříme mřížku.
9.
vaječný bílek 2 kusy • sůl
Koláčky necháme na plechu 10 minut kynout, pak je potřeme rozšlehaným bílkem a posolíme.
10.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160-170 °C asi 20-25 minut.
11.
Dokud se nám peče první várka zpracujeme druhou polovinu těsta - druhý váleček.
13.
... upečeme je jako první várku.
Dobrou chuť!