RECEPTY

Škvarkové koláčky

Škvarkové koláčky

Jednoduchý způsob přípravy klasických škvarkových pagáčů.

recept,fotorecept,škvarky,mléko,mouka hladká,mouka hladká,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

32

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1čajová lžička
droždí čerstvé42gramů
kmín drcený-
mléko250mililitrů
mouka hladká500gramů
mouka hladká-
sádlo2polévkové lžíce
sůl2čajové lžičky
sůl-
vaječný bílek2kusy
vaječný žloutek2kusy
vejce slepičí1kus
škvarky360gramů

 

Recept

1. 

škvarky 360 gramů

Polovinu škvarků nasekáme ...

2. 

mléko 250 mililitrů  droždí čerstvé 42 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička

... druhou umeleme. Mléko zahřejeme, přidáme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek.

3. 

mouka hladká 500 gramů  sůl 2 čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus  vaječný žloutek 2 kusy  sádlo 2 polévkové lžíce

Do mísy navážíme mouku, přidáme sůl (množství soli upravíme podle slanosti škvarků), všechny škvarky, vejce, žloutky, rozpuštěné sádlo a kvásek.

4. 

ypracujeme těsto a necháme ho vykynout.

5. 

mouka hladká

Těsto po vykynutí vyklopíme na pomoučenou pracovní desku.

6. 

Rozdělíme ho na poloviny a z nich vyválíme dva silné asi 25 cm dlouhé válečky.

7. 

Jeden váleček překrojíme na 16 stejných dílků. Z jednotlivých dílků vytvoříme kuličky.

8. 

Kuličky pokládáme na plech vyložený papírem na pečení v přiměřených odstupech. Každou kuličku dlaní zploštíme a na povrchu vytvoříme mřížku.

9. 

vaječný bílek 2 kusy  sůl

Koláčky necháme na plechu 10 minut kynout, pak je potřeme rozšlehaným bílkem a posolíme.

10. 

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160-170 °C asi 20-25 minut.

11. 

Dokud se nám peče první várka zpracujeme druhou polovinu těsta - druhý váleček.

12. 

kmín drcený

Tyto koláčky po potření bílkem můžeme posypat drceným kmínem ...

13. 

... upečeme je jako první várku.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie