RECEPTY

Skořicový řez

Skořicový řez

Zákusek z piškotového těsta se skořicovým krémem

recept,fotorecept,cukr skořicový,tvaroh jemný nízkotučný,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový130gramů
cukr moučkový-
cukr skořicový20gramů
cukr vanilkový8gramů
kakao - prášek4polévkové lžíce
mouka polohrubá80gramů
rum3polévkové lžíce
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
tvaroh jemný nízkotučný200gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
voda4polévkové lžíce
ztužovač šlehačky 10gramů
škrob kukuřičný1polévková lžíce

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr krystalový 100 gramů  cukr vanilkový 8 gramů  voda 4 polévkové lžíce

Žloutky utřeme s vodou, přidáme cukr a vanilkový cukr. Promícháme.

2. 

mouka polohrubá 80 gramů  kakao - prášek 4 polévkové lžíce  škrob kukuřičný 1 polévková lžíce

V misce smícháme mouku s kakaem a se škrobovou moučkou. Sypkou směs zapracujeme do žloutkového krému.

3. 

vaječný bílek 4 kusy

Z bílků vyšleháme hustý sníh, který přimícháme do těsta. Spolu vše promícháme a vylijeme na plech vyložený papírem na pečení.

4. 

cukr moučkový

Korpus pečeme na 180 °C 10 minut. Upečené těsto opatrně překlopíme na utěrku poprášenou cukrem.

5. 

cukr skořicový 20 gramů  cukr krystalový 30 gramů  rum 3 polévkové lžíce  tvaroh jemný nízkotučný 200 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky  10 gramů

Krém připravíme smícháním skořicového cukru s cukrem, tvarohem a vyšlehanou šlehačkou. Do smetany na šlehání během šlehání přidáme ztužovač šlehačky.

6. 

Krém natřeme na korpus. Korpus potom v polovině přeložíme a jemně přimáčkneme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie