RECEPTY

Sekaná na plechu

Sekaná na plechu

Jemná sekaná pečená na plechu. Podáváme s bramborovou kaší.

recept,fotorecept,vejce slepičí,cibule,vepřové mleté maso,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule100gramů
mléko200mililitrů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
pepř černý mletý½čajové lžičky
rohlík bílý3kusy
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí3kusy
vepřové mleté maso800gramů
česnek4stroužky

 

Recept

1. 

rohlík bílý 3 kusy  mléko 200 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  cibule 100 gramů

Pečivo nakrájíme, vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Přidáme vejce a najemno nakrájenou cibuli. Promícháme.

2. 

vepřové mleté maso 800 gramů  sůl 2 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  česnek 4 stroužky

Pak přidáme mleté maso, sůl, pepř a prolisovaný česnek.

3. 

Směs co nejjemněji rozmixujeme ponorným mixérem.

4. 

olej slunečnicový 2 polévkové lžíce

Menší pekáč potřeme olejem a sekanou rovnoměrně rozetřeme.

5. 

Sekanou pečeme v rozehřáté troubě na středním stupni zakrytou alobalem 30 minut.

6. 

Pak sekanou odkryjeme a dalších 30 minut dopékáme.

7. 

Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu na maximum a zapečeme ji do křupava.

8. 

Sekanou vyjmeme z plechu a pokrájíme. Můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie