Sekaná na plechu
Jemná sekaná pečená na plechu. Podáváme s bramborovou kaší.
recept,fotorecept,vejce slepičí,cibule,vepřové mleté maso,Vepřové maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rohlík bílý | 3 | kusy | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
vepřové mleté maso | 800 | gramů | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1.
rohlík bílý 3 kusy • mléko 200 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy • cibule 100 gramů
Pečivo nakrájíme, vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Přidáme vejce a najemno nakrájenou cibuli. Promícháme.
2.
vepřové mleté maso 800 gramů • sůl 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • česnek 4 stroužky
Pak přidáme mleté maso, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
3.
Směs co nejjemněji rozmixujeme ponorným mixérem.
5.
Sekanou pečeme v rozehřáté troubě na středním stupni zakrytou alobalem 30 minut.
6.
Pak sekanou odkryjeme a dalších 30 minut dopékáme.
7.
Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu na maximum a zapečeme ji do křupava.
8.
Sekanou vyjmeme z plechu a pokrájíme. Můžeme servírovat.
Dobrou chuť!