RECEPTY

Salátová polévka

Salátová polévka

Tradiční salátová polévka naší babičky.

recept,fotorecept,mléko,brambory,smetana sladká na vaření,salát hlávkový,smetana kyselá (14-18% tuku),Zeleninové polévky

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory250gramů
cibule80gramů
mléko500mililitrů
mouka hladká2polévkové lžíce
ocet-
olej slunečnicový2polévkové lžíce
salát hlávkový350gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)200mililitrů
smetana sladká na vaření200mililitrů
sůl-
vejce slepičí4kusy
voda300mililitrů

 

Recept

1. 

olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  cibule 80 gramů  mouka hladká 2 polévkové lžíce  voda 300 mililitrů  mléko 500 mililitrů  sůl  vejce slepičí 4 kusy

Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zalijeme vodou, mlékem a za stálého míchání uvaříme. Vaříme a mícháme tak dlouho, dokud se nám mouka zcela nerozvaří. Přidáme sůl podle chuti. Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo.

2. 

brambory 250 gramů  smetana sladká na vaření 200 mililitrů  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů

Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mléčného základu, nadále polévku stále při vaření brambor promícháváme. Po uvaření brambor přidáme smetany (můžeme použít jen jeden druh).

3. 

salát hlávkový 350 gramů

Do polévky nakonec vložíme omytý a nakrájený hlávkový salát, který zlehka vmícháme a po dosažení varu odstavíme.

4. 

ocet

Polévku si můžeme ochutit octem, pokud ji máme rádi kyselejší. Podáváme teplou, spíše vlažnou než horkou, s vajíčkem uvařeným natvrdo.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie