Sacher dort
Přestože vůbec není jednoduché přiblížit se k originálnímu Sacher dortu, tento dort je k nerozeznání od pravého.
recept,fotorecept,čokoláda 85%,povidla meruňková,Dorty
Dorty
Kategorie
Dorty
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 110 | gramů | |
cukr moučkový | 110 | gramů | |
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
mouka hladká | 140 | gramů | |
máslo | 140 | gramů | |
poleva cukrářská čokoládová | - | ||
povidla meruňková | 200 | gramů | |
vejce slepičí | 6 | ||
čokoláda 85% | 130 | gramů |
Recept
1.
vejce slepičí 6 ks • cukr moučkový 110 gramů • máslo 140 gramů • cukr vanilkový 20 gramů
V misce utřeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme žloutky. Vše spolu promícháme.
3. Příprava těsta
Trošku vychlazenou čokoládu vlijeme do máslovo-žloutkové směsi.
4. Pečení korpusu
cukr krystalový 110 gramů • mouka hladká 140 gramů
Přidáme mouku a z bílků ušlehaný sníh s cukrem. Tuto směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané kulaté formy. Pečeme na 180 °C cca 20 minut.
5.
povidla meruňková 200 gramů
V menším hrnci krátce zahřejeme meruňkovou marmeládu. Upečený a vychlazený korpus podélně překrojíme. Obě části i boky dortu potřeme marmeládou.
6.
Vychlazený dort potřeme čokoládovou polevou a necháme v lednici 2 hodiny chladit.
Dobrou chuť!