RECEPTY

Rýžový nákyp s čokoládovými jablky

Rýžový nákyp s čokoládovými jablky

... "mňam mami, to je zákusek. A co budeme obědvat?" ... :)

recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,jablka,Sladká jídla

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový50gramů
cukr moučkový175gramů
cukr vanilkový15gramů
jablka1.5kilogram
kakao - prášek1polévková lžíce
kokos strouhaný100gramů
krupice-
mléko1.5litru
máslo150gramů
máslo-
pudink čokoládový BB40gramů
rozinky80gramů
rýže kulatozrnná350gramů
vaječný bílek5
vaječný žloutek5
voda100mililitrů

 

Recept

1. 

rýže kulatozrnná 350 gramů  mléko 1.5 litru  cukr vanilkový 15 gramů

Rýži propláchneme na sítku pod tekoucí vodou. Uvaříme ji v mléce s cukrem doměkka - téměř na kaši. Během vaření často mícháme, aby se nám rýže nepřipálila. Uvařenou kaši necháme vychladnout.

2. 

jablka 1.5 kilogram  cukr krystalový 50 gramů  kakao - prášek 1 polévková lžíce

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Krátce je povaříme s cukrem a kakaem v hlubokém hrnci.

3. 

pudink čokoládový BB 40 gramů  voda 100 mililitrů

Pudink rozmícháme ve vodě, přilijeme ho k jablkům a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.

4. 

máslo 150 gramů  cukr moučkový 125 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

5. 

vaječný žloutek 5 ks

Přimícháme žloutky, ...

6. 

... vychlazenou rýži ...

7. 

rozinky 80 gramů

... a rozinky.

8. 

máslo  krupice

Hluboký úzký pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vložíme a rovnoměrně rozetřeme polovinu rýžové směsi.

9. 

Na ni opatrně navrstvíme a rozetřeme jablka tak, aby se obě směsi nepromíchaly.

10. 

Na jablka položíme opět vrstvu rýžové směsi. Nákyp v pekáči uzavřeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 40 minut. Potom pekáč odkryjeme a nákyp 20 minut dopékáme.

11. 

vaječný bílek 5 ks  cukr moučkový 50 gramů  kokos strouhaný 100 gramů

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Zašleháme do něj cukr a kokos.

12. 

Bílkovou kokosovou pěnu rozetřeme na 12 malých placek na nákyp.

13. 

15 minut zapečeme. Nákyp krájíme a podáváme, když je vychlazený na konzumní teplotu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie