RECEPTY

Rychlý hambuger ze sekané v žemli

Rychlý hambuger ze sekané v žemli

Oblíbený hamburger na rychle připravenou večeři.

recept,fotorecept,houska,bavorská sekaná,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Vepřové maso  

 

Ingredience

Ingredience

bavorská sekaná400gramů
cibule150gramů
houska10
hořčice plnotučná10čajových lžiček
kečup-
okurka sterilovaná kyselá100gramů
olej slunečnicový-
rajčata150gramů
rajčata sušená30gramů
zelí bílé200gramů

 

Recept

1. Příprava ingrediencí

houska 10 ks

Housky překrojíme na poloviny a položíme je rozevřené na velký tác.

2. 

zelí bílé 200 gramů

Zelí nakrájíme na tenké, kratší proužky.

3. 

cibule 150 gramů

Cibuli očistíme, překrojíme na poloviny, pokrájíme na plátky a rozme.

4. 

okurka sterilovaná kyselá 100 gramů

Okurky pokrájíme po délce na plátky.

5. 

rajčata 150 gramů

Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.

6. 

rajčata sušená 30 gramů

Pro zpestření chuti hamburgerů můžeme použít i sušená rajčata, která nakrájíme na proužky.

7. 

bavorská sekaná 400 gramů

Sekanou nakrájíme na plátky a přiměřeně ji překrojíme tak, aby se vešla do housky.

8. 

olej slunečnicový

Sekanou opečeme na pánvi s trochou oleje z obou stran.

9. Skládání hamburgerů

hořčice plnotučná 10 čajových lžiček

Spodní polovinu každé housky potřeme hořčicí a položíme na ni horkou sekanou. Na sekanou položíme přiměřené množství zelí a cibule.

10. 

kečup

Na cibuli uložíme rajčata a plátky okurky. Nakonec přidáme kečup. Housky zavřeme, jemně přitiskneme a hned podáváme.

11. 

Pokud je nezkonzumujeme ihned po přípravě uložíme je po jednom do mikrotenového sáčku, případně zabalíme do potravinové fólie a odložíme do ledničky. Před dalším podáváním je spolu s kapsičkou ohřejeme v mikrovlnné troubě po dobu 10-15 sekund na nejvyšším výkonu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie