RECEPTY

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Oblíbený pokrm z české studené kuchyně. Podáváme s chlebem a sklenicí dobře vychlazeného piva.

recept,fotorecept,cibule,špekáčky,Slané chuťovky,Bezlepkové,Sezónní recepty

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule250gramů
hořčice plnotučná4polévkové lžíce
kečup6polévkových lžic
ocet4polévkové lžíce
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl½čajové lžičky
voda12polévkových lžic
worcester6polévkových lžic
špekáčky350gramů

 

Recept

1. 

cibule 250 gramů  špekáčky 350 gramů

Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Špekáčky oloupeme, podélně překrojíme a na koncích jemně nařízneme.

2. 

voda 12 polévkových lžic  ocet 4 polévkové lžíce  hořčice plnotučná 4 polévkové lžíce  kečup 6 polévkových lžic  worcester 6 polévkových lžic  sůl ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  paprika červená mletá 2 čajové lžičky

Z vody, octa, hořčice, kečupu, worcesterové omáčky, soli, pepře a papriky uvaříme nálev.

3. 

Do zavařovací sklenice o objemu cca 1 litr, nebo do dvou menších, naskládáme střídavě špekáčky a cibuli. Jemně obsah stlačíme.

4. 

Cibuli a špekáčky zalijeme ve sklenici vychlazeným nálevem, uzavřeme a uložíme do ledničky. Druhý den můžeme konzumovat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie